Wat kost een loopbaancoach?

Werk is belangrijk voor ons en wij besteden wekelijks tientallen uren door op de werkvloer. Dat is logisch. Werken doe je niet alleen voor de kost. De mens heeft het nodig om zijn kwaliteiten te benutten om tot persoonlijk en professioneel groei te komen. Meestal gaat dat vanzelf, maar soms heb je daarbij hulp nodig. Die hulp kan de loopbaancoach bieden. De loopbaancoach richt zich op jouw ‘probleem’ oftewel jouw ‘hulpvraag’. De mate van complexiteit van de hulpvraag bepaalt wat voor een loopbaancoach jij nodig hebt. We onderscheiden drie niveaus van loopbaan coaching, namelijk de basis loopbaancoach, de senior loopbaancoach en de Top level loopbaancoach. Onderstaand leggen we uit wat de drie loopbaancoaches van elkaar onderscheid zodat jij gemakkelijk naar eigen behoefte de loopbaancoach die het beste bij jou past kunt vinden.

Een basis loopbaancoach

Ben je opzoek naar een loopbaancoach die minstens één gecertificeerde of geaccrediteerde opleiding heeft gevolgd en minstens één jaar ervaring heeft met het coachen binnen de loopbaanontwikkeling en wil je ontdekken wat jij meer uit jezelf kunt halen, dan past de basis loopbaancoach bij jou!

De basis loopbaancoach richt zich op het stimuleren van (nieuwe) inzichten te krijgen. Denk daarbij aan, het ontdekken wat jou motiveert en jou energie geeft in je werk. Daarnaast ga je middels een gesprek na wat jou belemmert in je werk en onderzoek je door in gesprek te gaan met je loopbaancoach naar wat je in de weg staat en hoe je de belemmering kan wegnemen. Tevens kun je bij een basiscoach terecht als je nog niet weet wat je wilt worden of nog niet weet wat voor werk bij je past. Ben je een tijdje niet gaan werken en moet je herintreden in de arbeidsmarkt dan kan de basis coach je daarbij helpen. De prijzen van een basiscoach is vanaf 75 euro per uur.

De senior loopbaancoach

Zoals de titel het verklapt is de senior loopbaancoach een ervaren loopbaancoach die je op weg helpt met de basis, maar waar je veel meer van mag en kunt verwachten. De senior loopbaancoach heeft minstens één gecertificeerde en/of geaccrediteerde opleidingen afgerond en heeft ruime ervaring met loopbaan coaching. De senior loopbaancoach coacht je door middel van bewust te maken over je sterke en zwakke kanten en indien nodig richt het zich op je functionele en disfunctionele werkhouding. Wat centraal staat is je hulpvraag. Die wordt onderzoekt door in gesprek te gaan waarin jij vertelt wat jij wilt vertellen. De senior loopbaancoach stuurt het gesprek deels aan en probeert inzichten te verkrijgen in drijfveren, verlangens, vaardigheden en talenten.

De senior loopbaancoach coacht je bij het herintreden op de arbeidsmarkt na een langdurige periode van niet werken. Je kunt daarbij denken aan; jarenlang voor de kinderen zorgen zonder erbij te werken, langdurige ziekte, burn-out, faillissement van eigen onderneming en herintrede op de arbeidsmarkt als werknemer, in het buitenland gewoond/ gewerkt te hebben en of omdat je een carrière switch wil maken, maar niet weet hoe je dat het beste kunt aanpakken. Het kan ook zo zijn dat je je verder wilt ontwikkelen in je huidige werk door middel van scholing en niet weet hoe je dat moet aanpakken. De prijs voor een senior loopbaancoach ligt tussen de 110 en 200 euro per uur.

De top level loopbaancoach

Ben je een carrière mens en heb je al heel veel bereikt op het gebied van zelf-actualisatie, dan is een expert loopbaancoach echt is voor jou! De Top level loopbaancoach richt zich op alles wat te maken heeft met het ontwikkelen op persoonlijke en professionele ontwikkeling op het gebied van jou carrière. De Top level loopbaancoach is er voor jou en coacht jouw bij het realiseren van je Top level doelen. De Top level loopbaancoach heeft meerdere gecertificeerde en/of geaccrediteerde opleidingen afgerond en heeft meer dan 10 jaar werkervaring als loopbaancoach. De Top level loopbaancoach word vaak gekozen door managers, directie, ondernemers, artsen, IT- specialisten en bankmedewerkers. De prijs voor een Top level loopbaancoach ligt tussen de 200 en 300 euro per uur. Zie ook: nl.wikipedia.org