Individuele Begeleiding

Het begint met een hulpvraag. Je wilt iets bereiken of je wilt iets anders hebben dan nu. Er zijn talloze redenen om een coach of een begeleider in te schakelen:

 • Je zoekt een sparring partner, iemand die jou kan helpen om orde in de chaos aan te brengen.
 • Je weet dat je meer in je hebt en je hebt een spiegel nodig om dat te toetsen en, in veiligheid, je nieuwe vleugels uit te slaan.
 • Je hebt vaardigheden in trainingen geleerd, maar je kunt het geleerde in de praktijk niet optimaal toepassen; je hebt dus nog steeds “last van” conflicten, samenwerking, communicatie of persoonlijke ineffectiviteit. Je zoekt borging en deskundigheid.
 • Je bent je richting kwijt. Je bent even weg van jezelf en je kunt geen keuzes maken of je ziet door de bomen het bos niet meer.
 • Je zoekt de sleutel tot jouw motivatie. Wat levert jouw energie op? Hoe maak je er contact mee en hoe zet je het in tijdens de dagelijkse routine. Kortom, je zoekt jouw energiebron.

Voor wie is Individuele Begeleiding geschikt?

Zeker niet voor iedereen. Er zijn een aantal punten die eerst wel aangestipt moeten worden:

 • Je beseft heel goed dat het traject over jou gaat en dat houdt in dat het traject in jouw handen zit. De verantwoordelijkheid voor het verloop van het traject ligt dus bij jou.
 • Je wilt je doel bereiken en dus werk je daar actief met focus naartoe.
 • Je bent geïnteresseerd, gemotiveerd zelfs, om de acties te ondernemen en de vragen te stellen en de dingen te doen die bij het traject horen. Ik heb geen geduld met smoesjes over huiswerk.
 • Je maakt geen excuses voor jezelf en je bent bereid om in de spiegel te kijken. Begeleiding is niet altijd leuk en lollig, maar gelukkig meestal wel.
 • Je stelt jezelf open voor een grap, een serieus moment, een lach en een traan. Hoeft niet, mag wel.

Als je deze vijf punten aan kunt dan ben je geschikt voor Individuele Coaching of Begeleiding.

Als het te maken heeft met een zakelijk vraagstuk of een persoonlijke kwestie maakt dat niets uit. Vaak hangt het een van het ander af.

Werkmethode

Tijdens een intake interview van 1,5 uur brengen we alle punten samen, stellen we de doelen vast en maken we een plan van aanpak voor jouw coaching of begeleiding.
Voor de duidelijkheid:

 • Coaching = een individueel trainingsprogramma om nieuwe vaardigheden te trainen en in de praktijk te borgen.
 • Begeleiding = een individueel traject samengesteld op basis van de factoren uit het heden en het verleden die een rol spelen in het “problematische ervaring”. Dit gaat deels om vaardigheden en deels om het werken met blokkades en psychische klachten.

Natuurlijk is elke hulpvraag en elk individu anders. Daarom zijn ook de tools die een coach hanteert tijdens coaching of begeleiding ook degelijk anders en heel specifiek toegepast.

Eigenstijl@work Coaching

Het ‘Eigenstijl@work’ coachingstraject verschaft concrete inzichten en opties aan de drukke manager om haar of zijn talenten bewust in te zetten en direct impact te hebben. Een essentieel verschil tussen management training en het E@W coachingstraject is dat niets wordt opgelegd, echter wordt je eigen stijl – en kracht – onthuld.

Gebaseerd op het werk van o.a. George Lakoff (US), Charles Faulkner (US) en Andrew Austin (UK), Metaforen zijn in de Nederlandse taal te constateren. Door letterlijk te luisteren kunnen we de representaties in jouw brein “in kaart brengen” (daar is er eentje!) en er veel mee doen. Kortom, metaforen zijn snelle ingangen en simpele manieren om complexe denkprocessen te begrijpen en te beïnvloeden, zonder langdurige training of therapie.