Visie

De Visie

Life is happening. Here & Now. Een coach heb een sterke drive om mensen te assisteren in hun bewustwording en ze te helpen wakker te worden uit hun dagelijkse droom. Confronterend, realistisch, maar respectvol. De leukste (en belangrijkste) reis in het leven is jezelf te leren kennen en jezelf te leren sturen. Daardoor wordt het leven leuker, interessanter en rijker. Een leven vol opties is geen droom, het is een feit. Je hoeft het jezelf alleen maar te gunnen!

Een coach gelooft dat verandering niet groot hoeft te zijn om impact te hebben. Vaak is het beste middel voor een oude kwaal te beseffen dat het (deels) onder jouw controle is. Door eigenaar te worden, kun je de situatie ombuigen.

Een coach heeft vier pilaren ten grondslag die als gids fungeren voor alles wat een coach doet:

  • Verantwoordelijkheid – neem het!
  • Flexibiliteit – doe dat wat werkt, niet wat je altijd gedaan hebt.
  • Positiviteit – kijk naar dat wat werkt.
  • Duurzaamheid – bouw op, breek niet af.

Een positievere blik op de wereld

Absoluut niet door ”negatieve dingen” te ontkennen: juist door ze te erkennen! Een coach zijn gevormd beide kanten – goed en slecht, licht en donker, positief en negatief. Het zou verkeerd zijn om altijd maar vanuit één helft te willen functioneren. Waarom? Omdat een coach niet kunnen ontkennen dat “negatieve dingen” gebeuren. Een coach zijn/haar klus is het op te pakken, ermee om te gaan en, sterker nog, overwinnen en doorgaan. Er is geen reden om te leven om te overleven. Integendeel, wees flexibeler, kijk naar wat er allemaal werkt, accepteer de dingen die tegen je werken, pak jouw vrijheid en maak er wat van!

Coach omschreven

Een coach is herkenbaar aan de hand van de volgende karakteristieken: humor, kwaliteit, deskundig, praktisch, recht voor z’n raap, betrouwbaar, inzichtvol, vrijheid, provocerend – en wel met respect voor de overtuigingen en behoeftes van het individu.